top of page
s-well-mP8HvwFA_dw-unsplash_edited.jpg

BLOG

Schrijf je ook in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes en handige tips!

Die Lange Luie Zomer

Nog een kleine week en dan begint die heerlijk lange luie zomervakantie, maar ja hoe hou je de kinderen bezig tijdens deze lange zomervakantie?


Weet je, het simpele antwoord is NIET ! 😉

Want je vervelen is een unieke emotie, die zorgt voor frustratie in het brein en zet je aan tot denken en is een krachtige bron van creativiteit, zelfreflectie en groei.


Helaas wordt verveling vaak gezien als iets negatiefs dat we koste wat kost willen vermijden. In onze moderne wereld, vol eindeloze afleidingen en instant bevrediging, lijkt het idee van niets te doen of niets omhanden te hebben bijna ondraaglijk. Als we even niets te doen hebben, pakken we onbewust onze telefoon en bladeren vaak doelloos de apps door. Toch kan juist dit gevoel van verveling een onverwacht waardevolle ervaring zijn. Het kan dienen als een bron van creativiteit, zelfreflectie en persoonlijke groei. In dit licht biedt verveling niet alleen een kans om te ontsnappen aan de hectiek van het dagelijkse leven, maar ook om dieper in contact te komen met onszelf en onze omgeving.
Verveling kan verrassend gunstige effecten hebben op onze geestelijke gezondheid en welzijn. Hier zijn enkele redenen waarom vervelen goed voor je kan zijn:


🧠 Het stimuleert creativiteit, wanneer je je verveelt zoekt je brein naar manieren om zichzelf te vermaken. Dit kan leiden tot innovatief denken. Creativiteit is directe consequentie van verveling.

🧠 Innerlijke reflectie, verveling geeft je de tijd om naar binnen te keren en na te denken over je leven, je doelen en je waarden.

🧠 Verhoogt motivatie, het gevoel van verveling kan als katalysator dienen om in actie te komen. Het kan je motiveren om nieuwe doelen te stellen.

🧠 Geeft rust en herstel, in onze moderne wereld is er constant stimulatie en afleiding waardoor verveling een welkome pauze kan zijn. Het geeft je brein de kans om te rusten en te herstellen, wat belangrijk is voor je algehele gezondheid.

🧠 Verbeterd probleemoplossing, onderzoek heeft aangetoond dat verveling kan helpen bij het verbeteren van probleemoplossende vaardigheden zoals kritisch denken en besluitvorming versterken.

🧠 Versterking van sociale connecties, verveling kan je ertoe aanzetten om meer sociale activiteiten te ondernemen. Het kan een drijfveer zijn om contacte te zoeken met vrienden en familie, wat de sociale banden kan versterken en gevoel van verbondenheid kan creëren.Dus om even terug te komen waarmee ik begon, ga je kinderen (en ook jezelf) niet voortdurend bezighouden!


Geniet van de rust, elkaar en koester de momenten van verveling. Je weet maar nooit wat het komende jaar je dan zal brengen.


Ik wens je een heerlijk lange luie zomer!


Liefs Beata 💚


29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page