top of page
bowl-of-vegetables-2280620.jpg

Orthomoleculair therapeut Breda

Wanneer jouw lichaam in balans is, kan het zichzelf genezen. Alle weefsels en organen in het lichaam zijn opgebouwd uit cellen en met de juiste voeding, beweging en rust kun je deze optimaal onderhouden. Als je cellen hun taak goed kunnen uitvoeren ben en blijf je gezond. Deze cellen zijn afhankelijk van de aangevoerde stoffen in je lichaam, die je voornamelijk met voeding binnen krijgt. Ben je op zoek naar een gezonder leven en heb je geen idee hoe je dat wil aanpakken? Ik benader de klacht, als orthomoleculair therapeut, holistisch en ga op zoek naar de oorzaak.

Aandacht & Balans biedt voedingstherapie gericht op jouw persoonlijke situatie.

Met deskundige en persoonsgerichte ondersteuning helpt Aandacht & Balans jou de negatieve effecten van moderne stressfactoren op je gezondheid te verminderen of zelfs uit te schakelen.

Het op de evolutie gebaseerde advies richt zich op de geneeskrachtige eigenschappen van voedingsstoffen.


Neem contact op voor meer informatie.

Voeding als medicijn

Door de juiste voeding met goede stoffen te eten kan de cel zorgen voor de opbouw van de juiste eiwitten, beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf en het geven van energie voor kracht en warmte. Aan welke voedingsstoffen jij behoefte hebt is erg persoonlijk. Het is dan ook mijn doel om samen met jou op zoek te gaan naar de oorzaak achter chronische en vaak vage of onbegrepen klachten. Denk hierbij aan gewrichtsklachten, spijsverteringsklachten, hormonale klachten, stress, vermoeidheid, hoofdpijn, intoleranties en allergieën. Ik behandel mijn cliënten met voeding, beweging en als leefstijlcoach Breda. Dit kan zowel bij klachten maar ook preventief, waardoor jij beter in je vel komt te zitten, je weerstand op peil houdt of verhoogd en je gezondheid vergroot.

Voedingstherapie Breda

Sommige mensen gaan zelf aan de slag met supplementen en hopen dat de klachten zo verdwijnen. Dit is een te eenzijdige behandeling die niet gefocust is op de oorzaak van het probleem, waardoor je alleen de klachten gaat bestrijden maar niet wat er aan ten grondslag ligt. Met vaak kleine veranderingen in je voeding, leefstijl en gedrag kan je een grote winst boeken. Om tot de bron van de gezondheidsproblemen te komen maak ik gebruik van wetenschappelijk onderbouwde vragenlijsten en neem ik een uitgebreide anamnese af met als doel om tot een waarschijnlijkheidsdiagnose te komen.

Persoonlijk behandelplan

Uit de vragenlijst en anamnese komt een persoonlijk behandelplan waarin niet alleen voedings- en leefstijlinterventies zijn opgenomen, maar ook veranderingen met betrekking tot gedrag en beweging. Door dit plan te volgen krijg je niet alleen een betere gezondheid maar ervaar je ook meer levensgeluk. Tijdelijk kan ik ervoor kiezen om supplementen in te zetten. Als blijkt dat er grote tekorten zijn moeten de supplementen mogelijk gedurende langere tijd ingenomen worden. Voor voedingstherapie in Breda met een persoonlijke en gerichte aanpak ben je bij Aandacht & Balans aan het juiste adres.

bottom of page