top of page
vegetables-1085063_1920.jpg

Voedingstherapie Breda

Tegenwoordig is het zelfs bij een gebalanceerd eetpatroon niet altijd eenvoudig om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. Als orthomoleculair kPNI therapeut in Breda wil ik je helpen om het lichaam in balans te brengen met de juiste gezonde voeding voor jouw situatie. Ik kijk naar de kwaliteit en de kwantiteit van het voedsel. Hoeveel vitaminen, mineralen, eiwitten, koolhydraten en vetten bevat het voedsel? Bevordert dit de vertering? En hoe reageert jouw lichaam op het voedsel? Dit is namelijk erg persoonlijk.

Aandacht & Balans biedt voedingstherapie gericht op jouw persoonlijke situatie.

Met deskundige en persoonsgerichte ondersteuning helpt Aandacht & Balans jou de negatieve effecten van moderne stressfactoren op je gezondheid te verminderen of zelfs uit te schakelen.

Het op de evolutie gebaseerde advies richt zich op de geneeskrachtige eigenschappen van voedingsstoffen.


Neem contact op voor meer informatie.

Relatie tussen voeding en ziekten

Tegenwoordig wordt steeds duidelijker dat er een niet te verwaarlozen relatie bestaat tussen voeding en ziekten. Zo is inmiddels duidelijk dat slechte voedingsgewoonten een rol spelen bij het ontstaan van onder andere kanker, hart- en vaatziekten en ouderdomsdiabetes. Ook kan de verkeerde voeding of een ongezonde leefstijl verschillende vage klachten tot gevolg hebben, zoals hoofdpijn, voedselintoleranties en allergieën, maag-, lever- en darmklachten, diabetes en hypoglycemische klachten, vermoeidheid, onder- of overgewicht, Candida Albicans en andere schimmels en reumatische- en andere ontstekingsklachten.

Leefstijlcoach Breda

Samen met jou ga ik kijken naar jouw eetpatroon en gaan we op zoek naar de voedingsmiddelen die het best bij jou passen. Als leefstijlcoach zet ik echter nog een stapje verder, want niet alleen de juiste voeding zorgt ervoor dat je lichaam gezond en in balans is. Ook beweging, rust en niet te veel stress draagt hieraan bij. Stress zorgt er namelijk voor dat je organen extra behoefte hebben aan ondersteuning van de juiste werkzame stoffen. Wanneer stressfactoren veel van deze lichaamsstoffen verbruiken ontstaat er een tekort. Hierdoor kan het zijn dat bepaalde organen niet goed meer functioneren en klachten geven. In dit geval is aanvulling via de juiste voeding en eventuele supplementen hard nodig om de tekorten op te heffen en de balans terug te brengen. Lichaam en geest zijn één.

Voeding, beweging en supplementen

Ik neem je een vragenlijst af gevolgd door een anamnese. Op basis van deze informatie stel ik een persoonlijk behandelplan voor je op met daarin interventies op het gebied van voeding, leefstijl, gedrag en beweging. Ook kan het zijn dat ik supplementen inzet als blijkt dat er tekorten zijn. Alleen het inzetten van supplementen in de hoop dat de klachten verdwijnen is een te eenzijdige behandeling wat hoogstwaarschijnlijk de oorzaak van het probleem niet weg kan nemen. Winst boek je door (kleine) veranderingen in voeding, gedrag en leefstijl.

bottom of page